fbpx Corupție la obținerea permisului de conducere | Instigare la ordine

Corupție la obținerea permisului de conducere

2019-10-25

În data de 2 octombrie, pe faracoruptie.md a fost transmisă o raportare despre înregistrarea online la Biroul Înmatriculare Transport al ASP pentru susținerea probelor practice, pentru obținerea permisului de conducere.

Textul mai spunea că „Toate locurile pentru 2 luni înainte sunt ocupate. Însă sunt intermediari pe internet, care contra unei sume de 500 lei (achitarea se efectuează prin runpay) pot să te programeze peste 4-5 zile. Reieșind din faptul că după programarea și ocuparea locurilor, nu se mai admit modificări (numele, prenumele, numărul certificatului de școlarizare etc), iar dacă acestea nu coincid, persoana nu este admisă la examen, denotă clar faptul de implicare a angajaților ASP în această schemă corupțională, care admit modificări în programări și cu 4-5 zile până la examen.”

În aceeași zi, CPR Moldova a sesizat Centrul Național Anticorupție să efectueze un control riguros al schemei prezentate. 

La 8 octombrie, CNA a răspuns solicitării noastre menționând că „materialele petiție au fost expediate în adresa Centrului pentru combaterea crimelor informatice din cadrul INI al I.G.P. spre examinare conform competenței.”

Îndemnăm cetățenii care s-au confruntat cu asemenea probleme să raporteze pe faracoruptie.md. Cu cât mai multe cazuri colectăm, cu atât mai multe presiune putem pune pe autorități pentru a rezolva situația. Puteți adăuga fotografii, audio sau video și puteți să ne scrieți anonim. 

 

Răspuns CNA
Vezi răspunsul CNA către adresarea CPR

 

 

sesizare CNA
Vezi sesizarea CPR către CNA

 

 

Proiectul Instigare la Odrine: Comunitatea împotriva corupției este implementat de CPR Moldova - Centrul de Politici și Reforme."

 

Platforma este dezvoltată în cadrul proiectului "Educate. Engage. Empower. Community Tools against Corruption", finanțat de Ministerul Estonian al Afacerilor Externe din fondurile de cooperare pentru dezvoltare și ajutor umanitar, de Fundația Soros-Moldova și Fundațiile pentru o Societate Deschisă.

 

 

CPR Moldova - Centrul de Politici și Reforme
CPR Moldova - Centrul de Politici și Reforme