fbpx Reports | Instigare la ordine
2019-10-02
Corupție la Biroul Înmatriculare Transport al ASP pentru obținerea permisului de conducere
Înregistrarea la Biroul Înmatriculare Transport al ASP pentru susținerea probelor practice, pentru obținerea permisului de conducere are loc prin programarea online. Toate locurile pentru 2 luni înainte sunt ocupate. Însă sunt intermediari pe internet, care contra unei sume de 500 lei (achitarea se efectuează prin runpay) pot să te programeze peste 4-5 zile. Reieșind din faptul că după programarea și ocuparea locurilor, nu se mai admit modificări (numele, prenumele, numărul certificatului de școlarizare etc), iar dacă acestea nu coincid, persoana nu este admisă la examen, denotă clar faptul de implicare a angajaților ASP în această schemă corupțională, care admit modificări în programări și cu 4-5 zile până la examen.
2019-09-18
Tăierile ilicite de pădure cu reprezentanţii din Chişinău
În Gospodaria Silvică [...] se face controlul masei lemnoase şi tăierile ilicite cu reprezentanţii din Chişinău "MoldSilva" în Ocoalele Silvice din Teleşeu, Ivancea, Selişte, Pogribeni ş.a.m.d.
Dar cu păreri de rău nu se atrage atenţia la cele mai importante lucrări pentru că ar afla mai multe lucruri....De exemplu nu se controlează tăiturile Principale şi Secundare din 1-ul, al 2-lea, şi al 3-lea simestru.
Pe cioate, acolo poţi găsi şi vrute şi nevrute, tot ce vrei !
Pe Ocolul Silvic [...] începeţi cu [...] care au cărat cu toate maşinile din îmrejurime lemne şi zi şi noapte, toată vara. Au vîndut repede masa lemnoasă de pe parchete şi au rămas curaţi*.
2019-09-03
Poliția Rutieră Abuzează și cere mită
Masina a politiei cu numere [număr ascuns] ne-au oprit la iesire din Chisinau spre [localitate ascunsă], pe data de [data ascunsă] iulie curent, si dupa testul de alcoolemie a soferului care indica 0.20, 2 politisti tineri cu virste 25-35 ani ne-au solicitat 4000 lei, invochind ca in caz contrar masina se confisca, se priveaza de dreptul de a vonduce pe 5 ani si amenda de 60 mii lei.
Mentionez ca eu eram pasager dar am vazut acest targ scarbos care se ducea cu sarmanul sofer care era un om simplu si nu isi daduse seama ca nici seara dupa munca nu ai dreptul sa cinstesti un paharel..
Culmea era ca politistii negociau pretul cu comisia prin ratie?!
2019-09-03
Abuzul directorului în gimnaziu si presiuni politice
Dorim sa fie verificata activitatea manageriala a Dnei [nume ascuns], care detine functia de director in cadrul gimnaziului satului [nume ascuns], raionul [nume ascuns].
Astfel, pe linga faptul ca in cadrul gimnaziului activează rudele (surori, cumnati), directoarea facea presiuni asupra angajatilor cum ar fi prezenta la diferite adunari cu tenta sau agitatie politica în Campania electorală în favoarea PDM. Personalul care se ocupa de lucrările gospodaresti a instituției, erau luati la prasitul curatitul popusoilor sau alte lucrări in interesul personal a Doamnei directoare.
Gimnaziul sta prost la capitolul cu cadrele didactice, un numar mare de profesori cu o vasta experientă au fost eliberati din cadrul gimnaziului pentru punctual de vedere care sil exprimau in favoarea institutiei sau opunerea fata de anumite lucruri care erau în decrementul acesteia.
2019-07-16
Ministerul Educației nu răspunde la solicitări de informații
Ministerul Educației nu răspunde la solicitările de informații de câteva luni. Am expediat una cu 45 de zile în urmă, iar alta cu 20 de zile.
Nimeni nu a contactat sau răspuns măcar ceva.
După ce am sunat la minister, angajații fac retrimitere de la o persoană la alta și așa și nu răspunde nimeni.