fbpx Reports | Instigare la ordine
2020-03-05
Învățătoarea cere achitarea unei plăți lunare pentru programul prelungit
Liceul Miguel de Cervantes, clasa [clasă ascunsă], învatatoarea [nume ascuns].
Învățătoarea cere achitarea unei plăți lunare pentru programul prelungit (300 lei de la fiecare parinte), plus fondul școlii, fondul clasei, etc. Părinții care refuză sunt terorizati că vor fi dați afară din școală, plus că mai streseaza și copiii.
2019-10-28
Centrul de excelență obligă restituirea sumelor mai mari pentru contract
Vreau după absolvirea examenului de bacalaureat să-mi retrag documentele din centrul de excelență [nume omis] a cărui elevă sunt, dar abia anul acesta am aflat despre mărimea sumei pe care voi fi obligată s-o achit în acest caz, în contractul de studii semnat la [data omisă pentru securitate] 2017 specificându-se doar, citez: "Elevul se obligă să restituie la bugetul de stat în cazul exmatriculării sau nerepartizării la locul de muncă, conform repartizării și al încălcării termenului indicat în prezentul contract, cheltuielile pentru instruirea sa în volumul calculat de instituția de învățământ respectivă" .
Aceste "cheltuieli" aparent depășesc de câteva ori cheltuielile elevilor a căror studii e pe bază de taxă și aș putea spune că discriminează elevii bugetari, toți primind aceleași studii, în aceleași condiții.
2019-09-03
Abuzul directorului în gimnaziu si presiuni politice
Dorim sa fie verificata activitatea manageriala a Dnei [nume ascuns], care detine functia de director in cadrul gimnaziului satului [nume ascuns], raionul [nume ascuns].
Astfel, pe linga faptul ca in cadrul gimnaziului activează rudele (surori, cumnati), directoarea facea presiuni asupra angajatilor cum ar fi prezenta la diferite adunari cu tenta sau agitatie politica în Campania electorală în favoarea PDM. Personalul care se ocupa de lucrările gospodaresti a instituției, erau luati la prasitul curatitul popusoilor sau alte lucrări in interesul personal a Doamnei directoare.
Gimnaziul sta prost la capitolul cu cadrele didactice, un numar mare de profesori cu o vasta experientă au fost eliberati din cadrul gimnaziului pentru punctual de vedere care sil exprimau in favoarea institutiei sau opunerea fata de anumite lucruri care erau în decrementul acesteia.