fbpx Instigare la ordine în Cahul | Instigare la ordine

Instigare la ordine în Cahul

2019-09-16

Pe 12 septembrie, echipa CPR Moldova a mers la Cahul să discute cu cetățenii despre ce este corupția, care sunt cele mai corupte instituții și dacă ar raporta sau nu cazurile de corupție. Am interacționat cu aproximativ 400 de cetățeni. 

Toți cu care am discutat au spus că Moldova este foarte coruptă și că fenomenul este răspândit peste tot. Mulți au menționat despre sistemul de medicină care este foarte corupt și dacă „nu ungi, nu primești”. 

 

CPR Moldova CahulCPR Moldova Cahul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca în multe dintre interacțiunile noastre, mai ales în afara Chișinăului, cetățenii nu se arată foarte încrezători de lupta cu corupția: „Oricum te impun să dai. Vrei sau nu” sau „Noi dăm, ei iau”. Puțini sunt din cei care zic care sunt cazurile concrete cu care s-au confruntat, mai mult pentru că nu vor probleme mai mari sau probleme în plus. 

Am vorbit și cu o doamnă care comercializează flori artificiale, antreprenor de mai bine de 10 ani. Ea activează având toate actele în regulă, folosește aparat de casă și se plânge cât de greu e să faci față unei concurențe care lucrează la negru, și din această categorie de comercianți sunt foarte mulți, din spusele ei.

Îndemnul nostru către toți cetățenii a fost să scrie despre experiența lor pe www.faracoruptie.md, pentru că atunci când vorbim despre cazuri și instituții concrete putem face pași pentru a rezolva problema. 

Cahul

 

CPR Moldova Cahul

CPR Moldova Cahul Andrei Cebotari