fbpx Raportările | Instigare la ordine
2019-10-28
Centrul de excelență obligă restituirea sumelor mai mari pentru contract
Vreau după absolvirea examenului de bacalaureat să-mi retrag documentele din centrul de excelență [nume omis] a cărui elevă sunt, dar abia anul acesta am aflat despre mărimea sumei pe care voi fi obligată s-o achit în acest caz, în contractul de studii semnat la [data omisă pentru securitate] 2017 specificându-se doar, citez: "Elevul se obligă să restituie la bugetul de stat în cazul exmatriculării sau nerepartizării la locul de muncă, conform repartizării și al încălcării termenului indicat în prezentul contract, cheltuielile pentru instruirea sa în volumul calculat de instituția de învățământ respectivă" .
Aceste "cheltuieli" aparent depășesc de câteva ori cheltuielile elevilor a căror studii e pe bază de taxă și aș putea spune că discriminează elevii bugetari, toți primind aceleași studii, în aceleași condiții.
2019-09-18
Tăierile ilicite de pădure cu reprezentanţii din Chişinău
În Gospodaria Silvică [...] se face controlul masei lemnoase şi tăierile ilicite cu reprezentanţii din Chişinău "MoldSilva" în Ocoalele Silvice din Teleşeu, Ivancea, Selişte, Pogribeni ş.a.m.d.
Dar cu păreri de rău nu se atrage atenţia la cele mai importante lucrări pentru că ar afla mai multe lucruri....De exemplu nu se controlează tăiturile Principale şi Secundare din 1-ul, al 2-lea, şi al 3-lea simestru.
Pe cioate, acolo poţi găsi şi vrute şi nevrute, tot ce vrei !
Pe Ocolul Silvic [...] începeţi cu [...] care au cărat cu toate maşinile din îmrejurime lemne şi zi şi noapte, toată vara. Au vîndut repede masa lemnoasă de pe parchete şi au rămas curaţi*.