fbpx Vi s-a cerut ștampila? | Instigare la ordine

Vi s-a cerut ștampila?

2019-11-15

Procedurile inutile fac viața antreprenorilor și altor cetățeni mai dificilă. Deși nu este corupție, timpul mare de așteptare, colectarea de documente inutile sau procedurile nenecesare pot conduce la mită, favoritism, abuz în serviciu, trafic de influență și altele.

Pe faracoruptie.md am primit mai multe raportări despre obligativitatea ștampilei:

 

„Deși legislația a fost revizuită pentru a elimina obligativitatea ștampilei, de facto aceasta rămâne obligatorie, fiecare antreprenor fiind forțat să cumpere ștampilă la înregistrarea afacerii.”

 

„La uniplast nu au dorit să-mi elibereze marfa până factura nu e stampilata.

Am mers în alt capăt de oraș să iau ștampila.”

 

„Nu mi s-a acceptat document fără ștampilă. Inspectoratul Fiscal Ciocana.”

 

Ce am făcut:

CPR Moldova a transmis o petiție către Serviciul Fiscal de Stat, care ne-a informat că au investigat situația la Direcția Deservire Fiscală Rîșcani, dar că nu au identificat încălcări. Totodată, în urma solicitării noastre, funcționarii au fost informați repetat despre respectarea legii cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, care, în art.3.5, prevede că întreprinderile și întreprinzătorii nu sunt obligați să dețină și să aplice ștampila proprie pe înscrisuri de orice natură. 

 

Scrieți-ne pe faracoruptie.md

Dacă v-ați confruntat cu asemenea situații scrieți pe faracoruptie.md. Noi vom sesiza instituțiile responsabile să investigheze situația și să instruiască corespunzător funcționarii. 

Platforma faracoruptie.md are un formular ușor de accesat și de completat, la fel, puteți să ne scrieți anonim, dacă nu doriți să vă fie dezvăluită identitatea sau puteți lăsa datele de contact pentru a vă transmite actualizări.

 

 

CPR Moldova - Centrul de Politici si Reforme